”Äitimme hoito on yhteistyötä omaisten ja henkilökunnan kesken ja kaikilla on yhteinen tavoite, vanhuksen arvokas elämä. Äitimme pääsi lähes päivystysluonteisesti vaihtamaan toisesta palveluyksiköstä Ainolaan. Tästä olemme erityisen kiitollisia.

Omaisena arvostamme avoimuutta yhteydenpidossa. Mukavaa kun meille kerrotaan avoimesti siitä, miten päivä on mennyt ja yleensäkin kuulumisia. Kiva saada valokuvallisia viestejä päivän touhuista ja virikkeistä. Ne tuovat myös meille omaisille tunnetta siitä että kaikki on hyvin. Hoitajat ovat ystävällisiä. Hoitajien ja omaisten välinen yhteistyö on avointa ja salailematonta, keskustelu vastavuoroista ja kuuntelevaa. Toiveitamme kuullaan ja koemme tulleemme kuulluksi. Tiedottaminen äidin toimintakyvystä, lääkityksiin liittyvistä asioista sekä kodin toimintaan liittyvistä asioista on ihan hyvää. Kiva lisä on äidin omassa huoneessa oleva tiedotusvihko, johon voivat niin omaiset kuin hoitajatkin kirjoittaa viestejä.


Meillä on luottamus siihen että äiti saa hyvää hoitoaja häntä kohdellaan arvostavasti, vaikka hän ei juuri enää kykene sanallisesti selkeästi aina itseään ilmaisemaan.


Omaisten merkitys ymmärretään äitimme kokonaishoidossa. Kuten joku hoitaja sanoikin, Ainolassa on omat jutut äitimme kanssa ja me omaiset touhuamme omaisen roolissa omia juttuja jotka pohjautuvat yhteiseen historiaamme
perheenä. Omaisten voimavarojen hyödyntäminen hoidossa on ollut nyt korona- aikana ymmärrettävästi rajoitetumpaa; jospa jossain vaiheessa päästään normaaliin.


Ainolassa järjestetään asukkaille virkistystoimintaa huomioiden kaikenkuntoiset asukkaat. Kuntouttavaa työ-otetta toteutetaan äitimme voimavarojen toimintakyvyn mukaan. Ruokailuhetket ja päiväkahvit ovat aina päivän kohokohta.


Ainola sijaitsee ihanalla paikalla Ainolanpuiston kupeessa ja jatkossa kun koronarajoitukset poistuvat, myös kaupungille virkistymään on lyhyt matka. ”