Yritys

Onnenrinne

Onnenrinne syntyi tarpeesta kehittää hoivakoti, johon hoitoa tarvitsevan puolisokin voi muuttaa. Otamme asukkaat huomioon yksilöllisinä ihmisinä, jotka tarvitsevat hoivan lisäksi virikkeitä ja sosiaalista kanssakäymistä.

Tehtävämme on tarjota parasta hoivaa ja olla edelläkävijä hoivakotialalla. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus elää täyttä vanhuutta.

Onnenrinteen arvot

Meidän arvomme ovat onnellisuus, vastuullisuus ja kotimaisuus. Ne näkyvät kaikessa toiminnassamme asukkaiden, työntekijöiden ja sidosryhmien hyvänä kohteluna.

Onnellisuus

Onnenrinteen toiminnassa lähtökohtana on Onnellisuus. Kaikkea mitä teemme, täytyy peilata asiakkaan onnellisuuteen, itsemääräämisoikeuteen ja henkilökohtaisten tarpeiden ymmärtämiseen.

Vastuullisuus

Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että toimimme lakien ja säädösten mukaan ja eettisesti oikein. Tämä näkyy muun muassa siinä, että täytämme hoitajamitoituksen vaatimukset.

Kotimaisuus

Kotimaisuus on luotettavuutta ja yhteisen asian tukemista. Työllistämme Suomessa, olemme kotimaisessa omistuksessa, maksamme veromme ympäröivälle yhteiskunnalle ja tarjoamme hoivakodeissamme kotimaista ruokaa.

Miksi Onnenrinne?

On monta hyvää syytä valita Onnenrinne. Tässä niistä painavimmat.

Täysin kotimainen toimija

Avainlippu-tunnuskin kertoo sen, että olemme suomalainen ja suomalaisessa omistuksessa oleva yritys, joka maksaa veronsa Suomeen. Olemme ihmiskasvoinen toimija.

Monipuolinen räätälöity palvelu

Palveluihimme kuuluu tehostetun ympärivuorokautisen palveluasumisen, tuetun palveluasumisen ja kotihoivan lisäksi päivä- ja tuntitoimintaa. Kotihoiva-asiakkaalla on mahdollisuus tulla Onnenkotiin tai jatkaa kotona asumista.

Palvelut saa nopeasti

Pystymme antamaan apua nopeasti, esimerkiksi ympärivuorokautisen tehostetun ja tuetun palveluasumisen piiriin pääsee nopeasti, samoin kotihoiva-asiakkaaksi. Autamme palveluseteleiden saamisessa ja asioiden järjestämisessä.

Ajattelemme tuoreesti

Olemme kohtalaisen uusi yritys alalla. Pystymme siksi ajattelemaan asioista sopivasti eri tavalla kuin muut toimijat. Tästä esimerkkejä ovat mm. puolison mahdollisuus muuttaa hoidettavan mukana sekä laaja kerhotoiminta.

Palveleva henkilökunta

Henkilökuntamme on osaavaa ja palvelualtista ja tekee aina työnsä niin, että asiakkailla on mahdollisimman hyvä olla.

Kunnolliset hoivatilat

Toimimme Oulussa ja Muhoksella esteettömissä hoivatiloissa, jotka on räätälöity hoivatyöhön ja yhteisölliseen toimintaan.

Onnenrinteen tarina

Onnenrinne syntyi yrityksen toisen perustajan Anne Keinäsen aidosta tarpeesta saada dementoitunut läheisensä hoivakotiin, johon tämän puoliso voi muuttaa mukana. Tehostetun ympärivuorokautisen hoivan paikan etsinnässä yllätti, ettei puoliso pääsekään automaattisesti muuttamaan mukaan hoivakotiin – eihän hoivapaikan pitäisi erottaa puolisoita toisistaan.

Kiinteistöalalla työskennellyt Keinänen ajatteli, että tilausta löytyisi hoivakodille, jossa asiat voidaan tehdä toisin. Hän kysyi mukaan Harri Puolitaipaleen, jonka tausta on tietotekniikan alalta.

Perustajat käänsivät edukseen tuoreutensa hoiva-alalla. He tekivät asiat omalla tavallaan sivuille vilkuilematta, luottivat palkkaamiensa hoiva-alan ihmisten ammattitaitoon ja näkemyksiin sekä siihen, mikä tuntui oikealta. Tarkoituksena oli luoda hoivakoti, johon voisi viedä vaikka omat perheenjäsenensä.

Sopivat tilat löytyivät Muhoksen Päivärinteen sairaalasta ja Onnenrinne Päivärinne aloitti toimintansa vuonna 2016. Toiminta laajeni kaksi vuotta myöhemmin Ouluun, jossa avautui Onnenrinne Ainola.